Satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus

Satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus

Pe langa superbul oras de resedinta, judetul Brasov se mandreste cu o serie de alte localitati pitoresti. Doua dintre acestea sunt satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus.

Inconjurate de un cadru natural deosebit, aceste doua asezari rurale brasovene sunt un refugiu pentru turistii dornici de relaxare si aventuri in aer liber.

Satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus sunt incadrate de culmile pitoresti ale masivului Bucegi si muntii Piatra Craiului.

Beneficiind de un peisaj montan spectaculos, zona Moieciu ofera numeroase oportunitati de recreere. Cei care ajung aici sunt rasplatiti cu aer curat, paduri de conifere si o multime de trasee montane.

Unde se afla satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus

Satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus se afla in partea de sud a judetului Brasov.

Sunt asezate la o altitudine de 800-1000 de metri, pe culoarul Rucar-Bran, care desparte culmile muntilor Bucegi de Piatra Craiului.

Cele doua asezari brasovene apartin de comuna Moieciu din care mai fac parte satele Magura si Pestera, Cheia si Drumul Carului.

Moieciu de Jos este satul de resedinta al comunei. Este dispus de-a lungul DN73, drumul ce leaga orasele Brasov si Campulung.

Satul Moieciu de Jos este situat la o distanta de doar 5 kilometri de comuna Bran si aproximativ 35 de kilometri de municipiul Brasov.

La vreo 10 kilometri distanta de Moieciu de Jos, inspre poalele vestice ale masivului Bucegi, este asezat satul Moieciu de Sus.

Drumul care leaga cele doua sate este de-a dreptul spectaculos. Serpuieste printre dealuri pitoresti si paduri salbatice, oferind peisaje idilice.

Parcurgand Valea Moieciului ti se va dezvalui in fata ochilor un adevarat spectacol al naturii.

Indiferent din ce colt al tarii ai veni, satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus sunt usor de accesat.

De ce sa vizitezi Moieciu de Jos si Moieciu de Sus

Moieciu de Jos, Moieciu de Sus si celelalte sate din jur sunt locuri de vizitat in Brasov atunci cand vrei sa te conectezi cu natura.

Incadrata intre culmile muntilor Piatra Craiului si Bucegi, comuna Moieciu detine cadrul perfect pentru relaxare si petrecerea timpului in aer liber.

Aceasta zona este destinatia ideala pentru o escapada la munte. Vei fi intampinat cu peisaje uimitoare, multa liniste, aer curat, veri racoroase si trasee montane.

Apropierea de Castelul Bran si frumusetea locului, au facut ca turismul in Moieciu sa ia amploare in ultima perioada.

In zona exista numeroase pensiuni, vile, case de vacanta si hoteluri care promoveaza agroturismul montan.

Moieciu de Jos si Moieciu de Sus iti ofera toate conditiile necesare pentru a experimenta farmecul vietii rurale de la munte.

Fie ca vii aici sa petreci un sfarsit de saptamana sau un concediu prelungit, esti asteptat cu bratele deschise pentru a avea o experienta memorabila.

Pe masura ce descoperi aceasta zona, vei fi tot mai fermecat de frumusetea sa peisagistica.

Ce poti sa faci in Moieciu

Indiferent de sezon, Moieciu ofera o gama variata de activitati.

Pe timp frumos, aceasta zona te imbie la plimbari relaxante prin natura, ciclism, drumetii si explorare.

Cu Parcul National Piatra Craiului si Parcul Natural Bucegi in apropiere, sunt o multime de trasee. Unele sunt accesibile tuturor, iar altele sunt potrivite doar celor mai experimentati. 

Iarna, peisajul din Moieciu se transforma intr-un covor alb. Amatorii sporturilor de iarna se pot bucura de schiat si sanius.

Din Moieciu poti sa faci excursii spre diverse obiective turistice din imprejurimi. Poti sa mergi ca sa vizitezi Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Manastirea Rupestra Sinca Veche, bisericile fortificate, Rezervatia de Ursi Libearty din Zarnesti.

Iata cateva atractii turistice populare in Moieciu:

Cascada La Chisatoare

Inconjurata de vegetatie, Cascada La Chisatoare este o creatie a naturii ascunsa in zona Moieciu.

O poti accesa usor de pe drumul principal, cel care leaga satele Moieciu de Sus si Moieciu de Jos.

Cascada este formata din cateva suvite de apa care se revarsa de pe un perete stancos, situat pe malul stang al paraului Turcul.

Varful Coltii Bisericutei

Situat la 1322 de metri altitudine, Coltii Bisericutei este cel mai inalt varf din Moieciu de Sus. Poti sa ajungi la el intr-o drumetie lejera, potrivita chiar si pentru familiile cu copii.

Spre Varful Coltii Bisericutei poti sa urmezi traseul ecoturistic T8. Este marcat cu un omulet rosu si porneste din centrul satului Moieciu de Sus.

Drumetia te va purta pe dealuri, pasuni, fanete si peisaje pitoresti.

Odata ajuns pe Varful Coltii Bisericutei vei avea o priveliste spectaculoasa asupra imprejurimilor.

O varianta mai rapida ar fi sa urci cu masina pana aproape de Hotelul Mistral si apoi sa parcurgi pe jos traseul T8 pana pe Varful Coltii Bisericutei.

Tot pe traseul ecoturistic T8, din Moieciu de Sus, poti sa pornesti intr-o drumetie usoara prin padure pana la Amfiteatrul Transilvaniei.

Pestera Liliecilor

Pestera Liliecilor apartine de Parcul National Piatra Craiului. Este o arie protejata, situata in satul Pestera, comuna Moieciu.

Pestera Liliecilor se afla la doar 5 kilometri de Moieciu de Jos, aproape de drumul principal. Este o pestera neamenajata, dar care poate fi vizitata de turisti.

Dupa cum sugereaza si numele, pestera adaposteste colonii de lilieci.

Prapastiile Zarnestiului

Prapastiile Zarnestiului sunt accesibile tuturor, indiferent de varsta sau conditia fizica. Li se mai zice si Cheile Zarnestiului sau Valea Zarnestiului.

Aceasta locatie este un segment al Parcului National Piatra Craiului. Traseul porneste din apropiere de satul Magura, langa Moieciu de Jos.

Despre Prapastiile Zarnestiului se spune ca sunt un veritabil spectacol al naturii.

Acest coridor natural s-a format intre stanci calcaroase abrupte si inalte, avand o intindere de aproximativ 3 kilometri.