Prapastiile Zarnestiului

Prapastiile Zarnestiului

Daca esti in vacanta in zona Bran-Moieciu-Zarnesti si vrei sa faci o drumetie lejera pe munte, atunci Prapastiile Zarnestiului este locatia potrivita pentru tine.

Acest tronson reprezinta un defileu lung de vreo 3 kilometri, care s-a format de-a lungul timpului printre versantii calcarosi din Muntii Piatra Craiului.

Prapastiile Zarnestiului se numara printre cele mai populare obiective turistice din Brasov. Traseul se parcurge usor, fiind o atractie pentru iubitorii de natura.

Marginite de pereti stancosi impunatori si peisaje salbatice, Prapastiile Zarnestiului iti ofera ocazia sa explorezi natura intr-un mod relaxant si accesibil pentru intreaga familie.

Cum ajungi la Prapastiile Zarnestiului

La Prapastiile Zarnestiului cel mai frecvent se ajunge dinspre Zarnesti, pe drumul care leaga acest oras de satele Magura si Pestera.

Desi accesibil, drumul este putin cam anevoios, dar presarat cu peisaje superbe. Inainte de intrarea in satul Magura, pe marginea drumului, vei zari Fantana lui Botorog, reperul de unde se pot accesa Prapastiile Zarnestiului.

Poti sa parchezi masina aici sau sa mai conduci putin pe drumul forestier care duce la bariera unde se interzice accesul auto.

Avand in vedere ca distanta este relativ scurta si scopul tau este sa faci miscare, recomandarea mea ar fi sa lasi masina la Fantana lui Botorog si sa parcurgi traseul pana la bariera pe jos.

Cum Prapastiile Zarnestiului sunt un tronson din Parcul National Piatra Craiului, va trebui sa platesti o taxa pentru a le parcurge.

O alta modalitate de a ajunge la Prapastiile Zarnestiului ar fi dinspre satul Pestera. De aici, vei conduce pe un drum neasfaltat pana in satul Magura si mai departe, spre Fantana lui Botorog.

Cum este drumetia prin Prapastiile Zarnestiului

Parcurgerea Prapastiilor Zarnestiului nu as considera-o neaparat o drumetie, ci as spune, mai degraba, ca este ca o plimbare lejera prin natura.

Traseul este usor si accesibil tuturor, indiferent de varsta si conditia fizica. Practic, vei merge pe o poteca pietruita, marginita de stanci abrupte si inalte de pana la 200 de metri.

Cheile Zarnestiului pot fi parcurse pe tot parcursul anului si sunt o splendoare in orice anotimp. Plimbarea prin defileu dureaza vreo 2-3 ore, depinde de cat vrei sa zabovesti prin zona.

Cel mai probabil, iti vei dori sa petreci mai mult timp prin Prapastiile Zarnestiului. Sunt atat de spectaculoase, incat nu o sa te mai saturi sa le admiri.

Prapastiile Zarnestiului iti ofera o evadare din agitatia urbana si oportunitatea de a explora, fara prea mult efort, frumusetea naturii salbatice.

Parcurgandu-le, te vei bucura de liniste, aer curat, peisaje frumoase si relaxare.

In timpul plimbarii prin Cheile Zarnestiului, s-ar putea sa intalnesti si cateva animale salbatice. Fauna este variata in zona si, daca ai noroc, s-ar putea chiar sa zaresti capra neagra.

Alte atractii in apropiere

Castelul Bran

Zona Bran-Moieciu-Zarnesti este foarte frumoasa si ofera o multime de atractii turistice.

Asezata intr-un relief montan pitoresc, este o destinatie de relaxare si petrecerea timpului in natura.

Pe langa o drumetie lejera prin Prapastiile Zarnestiului, iata ce mai poti sa faci in apropiere:

  • daca ai o conditie fizica buna, de la Prapastiile Zarnestiului poti sa urci pana la Cabana Curmatura. Traseul este cam solicitant, dar vei fi rasplatit cu poienite pitoresti, peisaje frumoase si preparate gustoase cand ajungi la cabana.
  • exploreaza satele Magura si Pestera, considerate unele dintre cele mai pitoresti si autentice asezari urbane din tara
  • viziteaza Pestera Liliecilor, aflata in apropierea drumului ce duce din satul Pestera in Moieciu de Jos
  • petrece cateva zile de relaxare in satele Moieciu de Jos si Moieciu de Sus
  • urca pe Varful Coltii Bisericutei (1322 m), intr-o drumetie lejera pe traseul ecoturistic T8, cu plecare din centrul satului Moieciu de Sus. De aici, poti sa ajungi si la Amfiteatrul Transilvaniei
  • viziteaza Castelul Bran
  • exploreaza Cheile si Pestera Dambovicioarei
  • viziteaza Cetatea Rasnov si Dino Parc
  • mergi la Cascada La Chisatoare, aflata aproape de drumul dintre Moieciu de Jos si Moieciu de Sus
  • viziteaza Rezervatia de Ursi Libearty Zarnesti, cel mai mare sanctuar din lume dedicat ursului brun
  • viziteaza Manastirea Rupestra Sinca Veche si Schitul Sfantul Nectarie, situat putin mai sus
  • daca te afli prin zona pe la jumatatea lunii mai, rasfata-ti simturile in Poiana Narciselor din Dumbrava Vadului.

In concluzie, Prapastiile Zarnestiului sunt spectaculoase si merita vizitate.

Combina atat de armonios explorarea peisajelor salbatice cu relaxarea, incat experienta este una placuta si memorabila.